Уламки ракет, які збивали на Львівщині, впали на Черкащині, - ОВА

Уламки ракет, які збивали на Львівщині, впали на Черкащині, - ОВА

Уламки збитої над Львівщиною ракети 6 липня вночі впали на території Черкаської області. Про це повідомив очільник місцевої ОВА Ігор Табурець.

"У сусідній області ППО відпрацьовувала ворожі цілі. У нас на території зафіксовано падіння уламків збитої там крилатої ракети", - написав він.

За його даними, в області зафіксовані руйнування, однак люди не постраждали.

"Унаслідок цього пошкоджено покрівлі двох будинків і електромережу. Її вже відновлено",- розповів Табурець.

Як відомо, російські окупанти 6 липня вночі атакували Львівщину ракетами “Калібр”. Повітряні сили ЗСУ знищили сім із 10 ракет.

Удар з акваторії Чорного моря був здійснений близько 1-ї ночі. З надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет “Калібр”. Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та річище Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід. 

Загалом внаслідок атаки “Калібрами” по обласному центру було пошкоджено 35 будинків, серйозно уражені 60 помешкань у них та 50 автомобілів містян. Нині відомо про загибель чотирьох людей, на місці влучання триває пошуково-рятувальна операція. В ОВА прогнозують, що усі завали будуть розібрані до кінця дня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на відновлення зруйнованих російськими "Калібрами" помешкань у Львові виділять 100 млн гривень. Всім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку, в Стрийському парку, яке розташоване поруч.

Головне