"Укрзалізниця" відправила в перший рейс дитячий вагон

"Укрзалізниця" у партнерстві з ЮНІСЕФ відправила в перший рейс дитячий вагон за маршрутом Харків–Ясіня у складі поїзда №15/16. Про це на Facebook-сторінці повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Відомо, що купейний вагон був адаптований для комфортної та безпечної подорожі з дітьми будь-якого віку.

При посадці пасажири дитячого вагона отримають спеціальні браслети із зазначенням купе та контактного номера телефону батьків.

Особливості в оснащенні вагона:

  • В коридорі вагона розміщені інтерактивні плакати, бізіборди з елементами, що рухаються, і дитячі перила з м'якою оббивкою для безпечного пересування.
  • Кожне купе легко відрізнятиметься дитиною, оскільки вони марковані «Іскорками суперсил» - персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).
  • У кожному купе є навчально-розважальні матеріали, інструкції для руху, настільна гра та манеж для найменших пасажирів, а також збільшений обмежувач верхньої полиці з протиударною накладкою.
  • Вбиральня оснащена додатковими гігієнічними засобами, пеленальним столиком та дитячими накладками на унітаз.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на перший у своїй історії дитячий вагон.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок ворожих обстрілів два потяги з Краматорська прибудуть до Києва близько опівночі. Для переміщення пасажирів під час комендантської години організовано автобусне сполучення по місту. 

Головне