"Укрзалізниця" оновить парк пасажирських вагонів: що планують зробити у 2024 році

"Укрзалізниця" продовжить оновлювати вагони пасажирських і приміських поїздів та розпочне програму оновлення парку вагонів для перевезення дипломатичних делегації.

Як повідомила пресслужба "УЗ", планують капітально відремонтувати 42 пасажирські вагони та модернізувати 15 приміських поїздів.

Шість вагонів переобладнають для потреб медичної евакуації захисників. Наразі “Укрзалізниця” вже відновила 64 вагони. Крім того, замовлено будівництво 66 нових вагонів, з них чотири для осіб з інвалідністю.

Закуповувати нові вагони для перевезення дипломатичних делегацій “УЗ” не планує. Натомість зосередяться на модернізаціх наявного парку. Зокрема, покращать безпеку, звязок та автономність.

"Окрім покращення функціональності, задоволення вимог щодо зв’язку, безпеки та автономності, вагони після такого оновлення вже не мають атрибутів минулого, які б дисонували з обличчям сучасної України. Фокус – на мінімально достатньому функціоналі, практичності, можливості працювати та проводити перемовини безпосередньо на борту, автономності для того, щоб офіційні делегації могли не обмежуватись у візитах лише Києвом, а й бачити потреби у відновленні різних регіонів України", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили у відомстві, це, попри війну, дозволить підтримувати життєво важливі для України контакти зі світом. Від початку повномасштабного вторгнення “Укрзалізниця” перевезла близько 800 міжнародних делегацій.

Як повідомляв “Ми-Україна”, НАБУ викрило організовану групу, яка спричинила втрати в сумі 94,8 мільйонів гривень під час закупівлі трансформаторів для "Укрзалізниці".

Головне