"Укрзалізниця" готується переправляти через українсько-польський кордон поїзди з фурами

"Укрзалізниця" запустила тестовий контрейлерний поїзд, який навантажений 23 українськими фурами. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ "Укрзалізниця" Валерій Ткачов.

За його словами, наразі польські митники проводять огляд поїзда, а свою затримку аргументують потребою узгодити габарити вантажів і наявність у фурах палива.

"Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Грубешів. У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами", - зазначив Ткачов.

В соціальних мережах зʼявилося відео на кадрах, якого залізницею рухаються завантажені на контрейлерні платформи українські фури.

Ткачов наголосив, що таким чином українські експортери намагаються розв'язувати проблему з перетином українсько-польського кордону, які протягом місяця блокують вʼїзд до України. 

"Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку", - додав він.

Нагадаємо, що українські роботодавці спільно з польськими колегами намагаються вирішити транспортну кризу, що виникла на кордоні, та створили для цього переговорний майданчик. 

Як повідомляли "Ми-Україна", волонтерська допомога для ЗСУ блокується на кордоні з Польщею.  

Головне