Укриттями в Україні обладнані 80% шкіл, - МОН

Укриттями в Україні обладнані 80% шкіл, - МОН

На початок нового навчального року понад 80% закладів середньої освіти мають захисні споруди цивільного захисту. Загалом на укриття в школах виділили понад 1,5 млрд гривень, розповів в ефірі "Ми-Україна" заявив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко.

“Станом на сьогодні в Україні буде функціонувати понад 12 900 шкіл. Відповідно до нашої інформації, якою ми володіємо, яку ми збираємо, в Україні більш як 80% шкіл вже обладнано укриттями”, - сказав він.

Як відомо, у цьому році у школу в перший клас підуть приблизно 340 000 дітей. Торік їх було 325 000. Навчання буде проводитись у трьох режимах в залежності від безпекової ситуації в регіоні. У цьому році, як і в минулому, найбільш безпечним місцем в країні будуть заклади освіти.

Нагадаємо, цьогоріч у Харкові проблему з очним навчанням вирішили організацією класів для навчання у метро. Міська влада повідомила, що облаштувала 17 таких кабінетів, в яких зможуть вчитися 60 класів. "Метро-школа" розпочне роботу 4 вересня. Учні вчитимуться у дві зміни, до необхідної станції метро дітей підвозитиме шкільний автобус.

Як писав "Ми-Україна" раніше, напередодні російські військові обстріляли Краматорськ на Донеччині із РСЗВ. У багатоповерхівку влучила ракета.

Головне