"Укрнафта" хоче передати військовим пальне на 5 млрд грн, однак компанія Коломойського відмовляється його віддати

ПАТ "Укрнафта" має намір передати військовим 115 млн літрів пального орієнтовною вартістю до 5 млрд грн, на які компанія має брендовані талони "Авіас". Про це повідомив керівник "Укрнафти" Сергій Корецький, пише Forbes.

При цьому він наголосив, що компанія "Укрнафта" готова передати пальне військовослужбовцям, як тільки його отримає, однак це не відбувається вже півроку.

"Ми пів року тому повідомили правоохоронців про проблему з отоваренням талонів "Авіас" з групи "Приват" Ігоря Коломойського. Зараз це пальне особливо потрібне військовослужбовцям, волонтерам і рятувальникам", - наголосив Корецький.

І додав: "Отримати пальне за цими талонами і скреч-картками на АЗС групи "Авіас" неможливо, вони не обслуговуються".

За попередніми даними, компанії з групи Коломойського заблокували всі ці паливні талони. Їх "Укрнафта" отримала в результаті купівлі пального по передоплаті у липні 2015 року. Згодом замість дизеля і бензинів компанія погодилася на талони на 126 млн л пального. У 2018 році "Укрнафта" купила 57 млн л пального у ПАТ "НПК-Галичина" і розрахувалася наперед. Натомість отримала скретч-картки без терміну дії, що прописано в договорі. 

"Компанія отримувала папірці замість мільярдів гривень", – наголосив Корецький.

Разом з тим він наголосив, що "Укрнафта" спромоглась отоварити незначну частину отриманих талонів, всі інші ж лежать у підвалах компанії.

Як повідомляли "Ми-Україна", ПАТ “Укрнафта” і корпорація Weatherford International підписали рамкову угоду про співпрацю у галузі нафтовидобутку. 

Головне