"Укренерго": споживання електроенергії знову почало зростати

Споживання електроенергії почало зростати після періоду зимових свят. Про це повідомляє національний оператор "Укренерго".

Причиною називають початок робочого тижня та відновлення ділової активності після свят. А також похолодання, яке охопило сьогодні всю територію України.

"Споживання електроенергії поступово зростає. Причини – закінчення свят, початок робочого тижня та похолодання. Вчора, 2 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж у вівторок, 26 грудня", – йдеться в повідомленні.

Рівень споживання о 10 годині 3 січня на 14% вищий за ранковий показник за 2 січня.

Нагадаємо, Україна в грудні імпортувала рекордні обсяги електроенергії за 2023 рік. За рік імпортували 232 950 МВт-годину. Про це повідомляють ExPro.

Найбільше імпорт електроенергії зріс у період зимових свят. 

"Зниження цін на сусідніх європейських ринках простимулювало зростання імпорту електроенергії. Поставки з 22 грудня відбувались майже у всі години доби", - зауважило видання.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Києві заживили всіх абонентів, знеструмлених унаслідок обстрілу. Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

"Київ повністю зі світлом після масштабної атаки ворога. Енергетики повернули електропостачання у Святошинський, Шевченківський, Подільський, Оболонський райони Києва", - йдеться у повідомленні.

У Київській області знеструмлено дві підстанції обленерго, внаслідок чого без світла залишаються ще понад 56 000 точок обліку.

 

 

Головне