"Укренерго": Споживання електроенергії в Україні через спеку досягло максимуму

В Україні споживання електроенергії через спеку досягло максимуму. Про це повідомляє НЕК "Укренерго".

Відомо, що протягом дня будуть застосовувати графіки відключень світла: до 16:00 діятимуть три черги графіків, з 16:00 до 24:00 – чотири черги.

"15 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки та суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття", - йдеться в повідомленні.

Протягом доби Україна імпортуватиме електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 25 126 МВт/год, з максимальною потужністю 1336 МВт.

Зазначається, що в Україні залишаються знеструмленими 495 населених пунктів, у тому числі через аномальну спеку – 446 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Нагадаємо, що в України діятимуть обмеження споживання електроенергії у всіх регіонах через значний дефіцит потужності та зростання споживання через спеку. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща запропонувала Єврокомісії схему постачання Україні електроенергії, виробленої з польського вугілля, якщо не буде сплачувати за викидки.

Головне