"Укренерго" прогнозує незначний дефіцит електроенергії: чи будуть відключення

"Укренерго" прогнозує незначний дефіцит електроенергії протягом 10 січня, споживання зростає. Про це у Telegram-каналі повідомила пресслужба "Укренерго".

Відомо, що дефіцит очікують на рівні не більше ніж 3% споживання, для покриття буде задіяно всю потужність електростанцій, які наразі працюють у системі.

Водночас в пресслужбі додали, що можливості додаткового виробництва електроенергії доволі обмежені. Споживачів закликають протягом декількох днів уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів. 

"Просимо споживачів найближчими днями особливо уважно поставитися до використання енергоємних електроприладів протягом усього дня з 09:00 до 19:00", - йдеться в повідомленні.

Також рівень споживання 10 січня на 2,2% більший, ніж уранці 9 січня. Електростанції працюють на максимальній потужності.

Зазначається, що внаслідок ворожих обстрілів та з інших причин без світла залишаються 402 населені пункти України.

Нагадаємо, що у західних областях України внаслідок негоди сталися перебої в електропостачанні. Через інтенсивний сніг та поривчастий вітер було відключено електроенергію у 504 населених пунктах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, енергетична система України витримає будь-які повітряні атаки з боку російських військ, але треба готуватись до можливих складнощів. Є ризики для енергосистеми України, які можуть з'явитись під час обстрілів.

Головне