Україну вперше відвідав голова Об‘єднаного штабу ЗС Франції: що обговорював з Залужним

Україну вперше відвідав голова Об‘єднаного штабу ЗС Франції: що обговорював з Залужним

В Україну приїхав керівник Об‘єднаного штабу Збройних Сил Франції генерал армії Тьєрі Бюркар. В межах свого першого візиту в нашу країну він зустрівся з Головнокомандувачем ЗС України Валерієм Залужним.

"З генералом Бюркаром провели змістовні перемовини. Ознайомив із ситуацією на фронті. Детально зупинився на потребі України в артилерійських снарядах та інших боєприпасах, засобах ППО та винищувачах F-16", - розповів Залужний.

Він додав, що приїзд Бюркара в Україну - це чіткий сигнал підтримки української армії з боку французьких колег.

"Домовилися продовжувати співпрацю та підтримувати діалог і надалі. Зі свого боку, Збройні Сили України готові ділитися досвідом з партнерами щодо ведення повномасштабної війни", - підкреслив Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, Залужний регулярно спілкується з очільником Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Остання розмова відбулась 4 квітня. Сторони обговорили про стан справ на лінії фронту. Особливу увагу було приділено передачі Україні потрібної військової техніки, снарядів та посилення ППО. Також Залужний та Мілі говорили про плани Сил оборони України для визволення українських територій від загарбників.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз ухвалив рішення про запровадження санкцій проти російської ПВК “Вагнера” за участь у війні проти України.

Головне