Українцям, які підлягають мобілізації, заборонили працювати охоронцями

Українцям, які підлягають мобілізації, заборонили працювати охоронцями

Українцям, які підлягають мобілізації, заборонили працювати охоронцями.

Відповідна постанова Кабінету міністрів України від 18 квітня була опублікована на сайті уряду. Вона обмежує право займатися охоронною діяльністю і набула чинності з 21 червня.

Відтепер бути охоронцями можуть бути тільки особи, які перебувають у військовому резерві та мають відстрочку від призову, або не підлягають призову під час мобілізації.

Таким чином Кабмін повідомив, що тепер до заяви мають додаватися такі документи:

  • Документ, який підтверджує проходження кандидатом служби у військовому резерві та перебування у військовому оперативному резерві територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військової частини), зазначених у військовому квитку, контракті або довідці з територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
  • Копія відповідного документа також повинна бути додана, за винятком осіб, які не підлягають призову під час мобілізації. Копія військового квитка, контракту або довідки, яка підтверджує право на відстрочку від призову на строкову військову службу. Також може надаватися довідка про непридатність особи за станом здоров'я для виконання військової служби.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, яким пропонувалося продовжити воєнний стан та мобілізацію в країні ще на 90 днів. Як зазначається, це було вже сьоме голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни.

Згідно з ухваленими законопроєктами, які у понеділок, 1 травня, подав до Ради Президент України Володимир Зеленський, воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжать на 90 діб. Це відбудеться з 05:30 20 травня 2023 року. Таким чином воєнний стан та мобілізація діятимуть до 18 травня 2023 року, якщо її знову не продовжать.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Львові співробітники Національної поліції затримали юриста, який за кошти пропонував вирішити питання з уникнення мобілізації військовозобов’язаним чоловікам.

Головне