Українським військовим суттєво спростили отримання довідок про поранення: подробиці

Українським військовим суттєво спростили отримання довідок про поранення: подробиці

Українські військові зможуть отримувати довідку про поранення та документи про відпустку онлайн. Про це розповіла офіцерка Збройних Сил України Оксана Горбач в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

Вона наголосила, що крім спрощення процедури отримання таких довідок, зменшиться і час їх отримання.

"В межах оптимізації, яка відбувається, за довідкою не потрібно буде їздити до військової частини. Завдяки електронному документообігу її можна буде отримати шляхом електронних засобів. І в другу чергу прийняті закони, які дозволяють оптимізувати процес видачі цієї довідки. Тому що дотепер для оформлення довідки про обставини травми необхідно було проводити службове розслідування. Однак новий прийнятий закон, чи скажімо так правки до закону, говорять про те, що якщо поранення чи травми були отримані при діях ворога, то у цьому випадку не потрібно проводити службове розслідування. Достатньо рапортів командирів та записів в журналі бойових дій та інших документів, які супроводжують цю подію. Відповідно на основі цих записів командир військової частини може зробити наказ про подію і на його основі може були видана довідка про обставини травми. Відповідно процес цей триватиме не 30 днів, як у випадку з службовим розслідуванням, а всього лиш 5-7", - зазначила Горбач.

Як повідомляли "Ми-Україна", так звані скорочені відпустки військових, коли бійці замість 30 днів мають лише 14 днів відпустки, є незаконними, розповіла експерт з реформи військово-лікарських комісій Оксана Горбач.

Головне