Українським військовим намагалися продати мільйон неякісних продовольчих наборів

Українським військовим намагалися продати мільйон неякісних продовольчих наборів

Українським військовим Збройних сил намагалися продати мільйон неякісних продовольчих наборів вартістю 430 млн грн.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України в Telegram-каналі.

"Прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора у суді довели незаконність положень додаткової угоди до договору про закупівлю продуктових наборів для військовослужбовців Збройних Сил України, укладеної Міністерством оборони України з комерційним товариством", - йдеться в повідомленні.

Цією додатковою угодою до договору передбачена закупівля продуктових наборів. Усі вони не відповідають установленим законодавством нормам харчування для військовослужбовців та не забезпечують належне задоволення потреб для осіб такої категорії.

Крім того, цією угодою засвідчено факт прийняття Міністерством оборони України неякісної продукції.

"За активної принципової позиції прокурорів судом підтверджено, що укладення такої додаткової угоди до договору відбулось в порушення вимог діючого законодавства та суперечить інтересам держави", - розповіли в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони заявили, що не здійснювали закупівлю форми для підрозділів Сил ТРО, стосовно якої правоохоронці проводять розслідування. У МО прокоментували інформацію про викриття та оголошення підозри директору приватної фірми в заволодінні коштами. Також в МО додали, що у всіх випадках антикорупційних дій правоохоронних органів забезпечують всебічне сприяння досудовому розслідуванню та проводять відповідні внутрішні перевірки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія розповів про ключові пріоритети закупівель під час повномасштабної війни.

Головне