Український контрнаступ отримав новий імпульс завдяки касетним боєприпасам

Український контрнаступ отримав новий імпульс завдяки касетним боєприпасам

Касетні боєприпаси американського виробництва, які нещодавно отримала Україна, дали контрнаступу Збройних сил України новий імпульс для повернення окупованих територій. Вони кращі за звичайні артилерійські снаряди. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що український контрнаступ був ускладнений через масштабні мінні поля і перевершуючу авіацію росіян, що перешкоджало зусиллям ЗСУ із використання західних танків і бронетранспортерів для досягнення і прориву укріплених позицій російських окупантів.

Хоча касетні бомби самі по собі не змінять баланс сил на полі бою на користь України, солдати кажуть, що вони допомогли їм відбити російські позиції, до яких вони насилу добиралися, зазначає WSJ.

Боєприпаси поєднувалися зі зміною тактики, що дозволило українським військам в деяких місцях просунутися в межах досяжності основних російських оборонних рубежів. Цей прогрес призвів до значних втрат.

"Касетні бомби - це добре. Вони ефективні. Але росіяни глибоко закопалися і швидко вчаться", - сказав капітан Анатолій Харченко, командир розвідувальної роти.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги. Він включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.