Українські військові показали відео із деокупованих П’ятихаток

Українські військові показали відео із деокупованих П’ятихаток

Українські військові показали відео із села П'ятихатки Запорізької області. Населений пункт звільнили від окупантів сили оборони 18 червня.

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ у Telegram.

"Сьогодні, 18 червня силами 128-ї Гірської штурмової бригади і 2-го ОСБ було вибито рашистів з населеного пункту П'ятихатки", - йдеться у відео.

За словами військових, окупанти тікали, кидаючи техніку та боєприпаси, зброю.

Нагадаємо, українські військові в ході контрнаступу звільнили населений пункт П’ятихатки Запорізької області. Загалом наші воїни за тиждень деокупували вісім населених пунктів.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що за два тижні контрнаступу на півдні було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівка, Левадне, Сторожове, Макарівка, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки.

“Загалом підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину супротивника до 7 км. Звільнена на півдні площа становить 113 квадратних кілометрів”, – повідомила вона.

Варто зауважити, що звільнення П’ятихаток є стратегічно важливим для наших захисників: це дозволить воїнам розширити плацдарм для подальшого наступу.

Маляр додала, що ЗСУ вдалося просунулися в глибину противника на декількох ділянках Бахмутського напрямку. Це попри те, що ворог докладав чимало зусиль, щоб зупинити просування наших військ на цьому відтинку фронту та перекинув туди додаткові підрозділи й збільшив кількість обстрілів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, бійці Сил спеціальних операцій (ССО) здійснили вилазку в тил ворога. Пробравшись в окопи окупантів, вони знищили 10 військових російської армії.

Головне