Українські війська змогли прорвати російську оборону і досягли прогресу в контрнаступі, — Столтенберг

Українські війська змогли прорвати російську оборону і досягли прогресу в контрнаступі, — Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг розповів про успіхи ЗСУ у контрнаступі. Він наголосив на тому, що просування Сил оборони є можливо не настільки масштабним, як очікувалось, проте українські захисники продовжують крок за кроком відвойовувати позиції.

"Це важкі бої, але українські сили змогли прорвати оборонні лінії російських військ, і вони просуваються вперед", – зазначив він.

Генсек НАТО додав, що Україна прогресує "можливо, не настільки, як ми сподівалися, але поступово завойовує позиції".

"На початку російську армію вважали другою за силою у світі. А зараз російська армія є другою за силою в Україні. Це дуже вражаючий результат українців", - підкреслив Столтенберг.

Він також вказав на непослідовність думок експертів щодо контрнаступу, за його словами, більшість експертів говорили, що Київ впаде за кілька днів, а тепер ті самі експерти скаржаться на швидкість наступу.

"Реальність є такою, що українці насправді знову і знову перевершують очікування.
І ми повинні пам'ятати, у чому наша відповідальність — наша відповідальність допомагати їм"
, — додав Столтенберг.

Як писав "Ми-Україна" раніше, нещодавно очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба різко відповів критикам контрнаступу Збройних сил України та “порадив їм заткнутися”.

“Критикувати повільний темп контрнаступу – це плювати в обличчя українського солдата, який щодня жертвує своїм життям, просуваючись вперед і звільняючи один кілометр української землі за іншим”, – підкреслив голова МЗС України.

Головне