Українські оборонці за добу знищили майже чотири роти окупантів на Таврійському напрямку

Українські оборонці за добу знищили майже чотири роти окупантів на Таврійському напрямку

Сили оборони України продовжують нищити противника на Таврійському напрямку. Лише за добу втрати ворога на вказаній ділянці фронту вбитими та пораненими становили майже чотири роти. Актуальні дані станом на ранок вівторка, 13 червня, навів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом доби виконали 1431 вогневе завдання. Знищено та пошкоджено 25 одиниць військової техніки противника", - зазначив бригадний генерал.

За його словами, йдеться про шість танків, п'ять БМП, броньований транспортер-тягач, гаубицю 2С19 “Мста-С” та автотехніку. Також було знищено склади з боєприпасами ворога.

Напередодні в Міноборони повідомили, що за минулий тиждень - з 5 по 11 червня - на Донецькому та Таврійському напрямках українське військо просунулось на 6,5 км. Площа, яку Силам оборони вдалось взяти під контроль в результаті наступальної операції становить 90 квадратних кілометрів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулої доби, 12 червня, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 470 загарбників. Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 216,6 тис. військовослужбовців.

Одним з ліквідованих вчора окупантів виявився начальник штабу 35-ї загальновійськової армії генерал-майор Сергій Горячов.

Головне