Українські борці не тиснули руку "нейтральним" суперникам на старті юніорського ЧС-2023

Українські борці не тиснули руку

У Аммані стартував юніорський чемпіонат світу зі спортивної боротьби. 14-15 серпня змагання на турнірі розпочали 10 представників збірної України. Про це повідомили в UWW.

Права на проведення турніру позбавили Польщу, та перенесли змагання до Йорданії . Це сталося через те, що Польща відмовилася видати візи росіянам.

United World Wrestling, керівна міжнародна організація з боротьби, дозволила росіянам та білорусам змагатися на своїх турнірах. Спортсмени з двох країн мусили дотримуватися повного нейтралітету.

Правила UWW передбачають, що спортсмени мають тиснути один одному руку до та після сутички. В Україні ж виступають проти рукостискань з росіянами та білорусами на тлі повномасштабної війни. Цю позицію підтримали.

Нагадаємо, україна не бойкотуватиме Олімпійські ігри -2024 в Парижі, навіть якщо там будуть “нейтральні” росіяни та білоруси.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Білорусь та росія не братимуть участь в Олімпійських іграх в 2024 році у Парижі. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не надішле запрошення спортсменам з цих країн. Також запрошення на Олімпіаду-2024 не отримає також НОК Гватемали. Він був відсторонений ще у вересні 2022 року. 

Головне