Українська розвідка не впевнена на 100% в загибелі Пригожина в авіакатастрофі

Українська розвідка не впевнена на 100% в загибелі Пригожина в авіакатастрофі

Українська розвідка не впевнена на 100% в загибелі лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина в авіакатастрофі в Тверській області РФ 23 серпня, але підтверджує інформацію щодо загибелі його пособника Дмитра Уткіна.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Наразі на 100% ми можемо говорити про підтверджену загибель Уткіна і ще деяких пасажирів. Щодо Пригожина, скажімо так, наразі ще не всі питання закриті", - зазначив він.

Представник ГУР МОУ відмовився деталізувати сказане, натомість підкреслив: "Я просто зосереджусь на тому, що ми можемо підтвердити загибель Уткіна і ще декількох соратників Пригожина. Щодо самого ватажка ПВК, я думаю, що треба ще деякий час зачекати". 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Сполучені Штати Америки шукають можливість передати Україні конфісковані російські активи на загальну суму понад 1 млрд доларів. Ці активи конфіскували з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Також Україна отримає від Латвії ще 38 автомобілів. Їх конфіскували у водіїв, що перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Рішення щодо передачі транспортних засобів вже ухвалив латвійський уряд. Сумарна вартість цих автівок складає 127 859 євро. Шість автомобілів отримає Міністерство оборони України, зокрема армійські частини та некомерційні підприємства і організації. Кому передадуть інші 32 автомобілі не повідомляється.

Головне