Українку Магучіх номіновано на найкращу спортсменку року

Українку Магучіх номіновано на найкращу спортсменку року

Українку Ярославу Магічіх номінували на найкращу спортсменку року за версією European Athletics. До іншої номінації потрапив ще один українець.

Про це пише European Athletics.

Українська атлетка здобула 17 міжнародних перемог за 2023 рік. До речі, їй всього 22 роки, які Ярослава нещодавно відсвяткувала у Нью-Йорку.

Магучіх вже вдруге проходить до цієї номінації. Минулого року вона увійшла у топ-3, але поступилася першим місцем нідерландській бігунці Фемке Бол.

Голосування вболівальників у номінації проводиться на сторінках European Athletics у соцмережах. Аби віддати голос за Магучіх, необхідно вподобати її іменні публікації у Facebook або Instagram, зробити репост публікації в X (Twitter).

Фанатське голосування триватиме до 2 жовтня і становитиме чверть від усіх результатів для кожного спортсмена. Враховуватимуть також вердикт експертів, журналістів і національних федерацій.

Церемонія нагородження Golden Tracks відбудеться 21 жовтня в литовському Вільнюсі.

Нагадаємо, 18 вересня Ярослава Магучіх з рекордом сезону виграла фінал Діамантової ліги.

У фіналі змагань взяли участь три українські спортсменки: Ірина Геращенко, Ярослава Магучіх і Юлія Левченко. Ярослава подолала висоту 2,03 метри, тим самим встановивши рекорд сезону.

“Це стало найкращим результатом сезону для неї особисто та у світі! Підкорила цю висоту, встановивши особистий рекорд, і віцечемпіонка Олімпіади-2020 Нікола Оліслагерс з Австралії, але зробила це з третьої спроби, тим часом як українка з другої, що і вирішило долю першого місця!”, – прокоментували перемогу Магучіх в НОК України. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 20 вересня “Шахтар” програв “Порту” у першому турі Ліги чемпіонів.

Головне