Україні потрібна реформа державного управління, - Подоляк

Україні потрібна реформа державного управління, - Подоляк

В Україні потрібно провести реформу державного управління. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "Ми-Україна". 

На його думку, після реформи у чиновників зникнуть певні функції, які дозволяли їм отримувати хабарі.

"Потрібне зменшення розподільчих функцій держави. Тобто держава має бути більш компактною. Коли номенклатурник, чиновник того чи іншого рангу не буде мати функцій, які він може монетизувати, тобто взяти за те, щоб пришвидшити якесь рішення, хабара і так далі. Це складне завдання. Ми постійно переходимо до питань реформи державного управління. Треба цю реформу провести в будь-якому випадку", - заявив Михайло Подоляк.

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк назвав правильною пропозицію президента Володимира Зеленського прирівняти корупцію під час війни до державної зради. 

"Президент пропонує абсолютно чітку функцію… Репутаційне обнулення людини. Тобто одна справа, якщо людина буде вважатися корупціонером. Але якщо людина буде вважатися держзрадником, репутаційно вона вже до кінця свого життя буде мати цю дуже тяжку статтю", – наголосив радник голови ОПУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", заступник керівника ОП Ростислав Шурма заявив, що зустрічі бізнесу з Офісом президента - крок до розробки системних рішень.

Головне