Українець вчинив самопідпал перед Генконсульством у Кракові: що він вимагав

Українець вчинив самопідпал перед Генконсульством у Кракові: що він вимагав

У польському Кракові 62-річний чоловік підпалив себе перед будівлею Генерального консульства України. Він закликав співвітчизників повернутися в країну і воювати на фронті.

Про подію повідомляють польські ЗМІ.

Інцидент стався близько 7.50 ранку 13 квітня. українець вигукував українською мовою заклики повертатися на батьківщину і захищати країну від росіян. Свої слова він адресував українським чоловікам, які зібралися перед консульством.

Швидше за все, на знак протесту він облив себе легкозаймистою речовиною і підпалив.

Чоловіка загасили випадкові перехожі.

Його доставили в лікарню – на той момент він був при свідомості. Лікарі оцінюють його стан як важкий.

Нагадаємо, Донецькому напрямку оператори ССО України разом з підрозділами Сил оборони виявили позицію автоматизованої станції постановки перешкод Р-330Ж “Житель” та знищили її.
Це автоматизована станція постановки перешкод (Р-330Ж “Житель”). Виявлено її було на Донецькому напрямку, причому досить далеко за лінією зіткнення.
 
Оператори ССО оперативно передали координати побратимам одного з ракетно-артилерійських підрозділів, які чудово знають свою роботу. На відео момент точного ураження станції ракетою, випущеною з M142 HIMARS.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі затримали інформатора окупантів – чоловік допомагав росіянам атакувати місто “шахедами”.

Затриманий повідомляв загарбникам дані про місця розташування підрозділів Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів оборонно-промислового комплексу Одеси. Отримані координати росіяни використовували для ударів дронами.

Головне