Україна вже отримала першу партію автоматичних гармат L-70 від Литви

Україна вже отримала першу партію автоматичних гармат L-70 від Литви

Перша партія шведських зенітних гармат L-70, які Литва передає Україні, та боєприпасів до них вже прибули на територію України.

Про це заявив голова Міністерства оборони Литви Арвідас Анушаускас на своїй сторінці в Twitter. За його словами, ці гармати допоможуть українським військовим захисти об'єкти критичної інфраструктури під час російських повітряних атак.

"Партія відправлених зенітних гармат L-70 і боєприпасів, що допоможуть захистити об'єкти критичної інфраструктури, вже прибула до України", - йдеться в повідомленні Анушаускаса.

40-мм автоматична гармата Bofors L70 - це автоматична гармата багатоцільового призначення, розроблена шведською компанією AB Bofors в другу половину 1940-х років як сучасніша заміна успішної розробки тієї ж компанії часів Другої світової війни Bofors 40 мм L/60. Завдяки модернізації максимальний темп вогню вдалось підвищити до 300 пострілів на хвилину.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Європейської Ради Шарль Мішель під час спільної прес-конференції президента України Володимира Зеленського, голови Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн та самого Мішеля заявив, що Європейський Союз запросив Зеленського на саміт до Брюсселя для того, аби ухвалити конкретні рішення щодо передання зброї. Їх уже затвердили.

Також Україна отримає від Литви нові зенітно-ракетні установки для знищення дронів-камікадзе. Про це під час брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим, заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Резніков наголосив, що навчання саме інструкторів є модернізацією підготовки українських військових. 

Головне