Україна встановила ще три світові рекорди та здобула 10 медалей з параплавання

Україна встановила ще три світові рекорди та здобула 10 медалей з параплавання

У британському Манчестері, де триває чемпіонат світу-2023 з параплавання, розіграли медалі п'ятого дня змагань. Збірна України, яка до цього здобула вже 26 нагород, завоювала ще 14 медалей: п'ять золотих, дві срібні та сім бронзових. Про це повідомили у соцмережах чемпіонату.

Двічі за день на п'єдестал піднялася Анна Гонтар. Українка завоювала своє перше "золото" цього чемпіонату на дистанції 50 метрів вільним стилем у класі S6 (серед спортсменів із порушеннями опорно-рухового апарату). При цьому Анна побила власний світовий рекорд, скинувши 0.2 секунди зі свого торішнього результату. Її новий найкращий час – 32.55 с.

Другий світовий рекорд на цьому чемпіонаті світу підкорився Данилові Чуфарову. Українець перевершив досягнення Роґіра Дорсмана, пропливши 200 метрів комплексним стилем у класі SM11 (серед спортсменів із порушеннями зору) за 2:18.16 хвилини та скинувши з попереднього рекорду 0.31 секунди. Сам нідерландець фінішував другим, а трійку призерів замкнув інший українець Михайло Сербін.

Двоє українців розділили подіум на дистанції 50 метрів батерфляєм у класі S7. Черговий титул виборов Андрій Трусов, який разом із тим встановив рекорд чемпіонатів світу – 28.92 секунди. На третьому місці фінішував Євгеній Богодайко з відставанням 1.06 с.

Як писали "Ми-Україна" раніше, зірки світового футболу прибувають до Лондона, де вже завтра відбудеться благодійний матч Game4Ukraine в межах ініціативи з підтримки України United24.

Головне