Україна сформувала коаліцію проти участі рф в Олімпійських іграх, – Шмигаль

Україна сформувала коаліцію проти участі рф в Олімпійських іграх, – Шмигаль

Україна та ще 34 країни сформували коаліцію, яка виступає проти участі росіян та білорусів до Олімпіади у Парижі.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

За його словами, держави, які заплямували себе кров'ю українців, не можуть брати участь в Олімпіаді. За час повномасштабної війни росіяни вбили 340 українських спортсменів та тренерів та пошкодили 343 спортивні об'єкти.

"Україна налаштована рішуче. Склалася потужна міжнародна коаліція за чесний спорт, що включає 35 держав. Разом ми готові бойкотувати Олімпійські Ігри в Парижі, якщо росія та Білорусь будуть допущені до участі у змаганнях", – наголосив Шмигаль.

Прем'єр додав, що коаліція очікує від Міжнародного олімпійського комітету рішучого відсторонення агресора від Олімпіади.

Нагадаємо, 14 серпня міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що Україна не бойкотуватиме Олімпіаду, якщо там будуть “нейтральні” росіяни.

“Нашим спортсменам потрібно бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на відкритті, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде”, — розповів Гутцайт.

На початку року Україна попереджала, що може бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі, якщо російським і білоруським спортсменам дозволять повернутися на змагання.

У результаті росію та Білорусь не запросили на Олімпіаду-2024. Гутцайт пояснив, що цей крок спонукав Україну завершити участь в олімпійських відбіркових змаганнях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив про велику кількість проблем через неякісну роботу ВЛК.

Головне