Україна повернула тіла ще 80 загиблих військових

Україна повернула тіла ще 80 загиблих військових

Україна повернула тіла ще 80 загиблих у війні проти російських окупантів бійців Збройних сил України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Telegram-каналі. Як зазначається, у п'ятницю, 5 травня, вдалося повернути додому тіла 80 полеглих захисників.

"Передача тіл із тимчасово окупованих територій України відбулась за сприяння Офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти при Мінреінтеграції у співпраці з силовими структурами", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції також зазначили, що передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій. Тіла українських захисників будуть передані їхнім родинам для гідного поховання.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна провела черговий обмін полоненими з рф. Цього разу з російського полону вдалося звільнити ще 44 українця. За рік Україна повернула з полону понад 2000 захоплених ворогом українців – як військових, так і цивільних.

Україна у Великдень також повернула з російського полону ще 130 осіб. Андрій Єрмак додав, що цей обмін відбувався протягом останніх днів у декілька етапів. При цьому він наголосив, що для України життя наших бійців – найбільша цінність. Також він додав, що Україна планує повернути з полону окупантів усіх наших людей.

Напередодні, 10 квітня, Україна повернула з російського полону 100 військовослужбовців. Серед яких захисники Маріуполя, “Азовсталі” та Гостомеля. Загалом з полону звільнили 80 захисників та 20 захисниць. Всього у списку 24 нацгвардійців, 22 прикордонника, 22 представника Військово-морських сил, 21 військовослужбовця Збройних сил України та 11 тероборонців.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.