Україна потребує ще більше допомоги від Заходу, - заступник керівника ОП

Україна потребує ще більше допомоги від Заходу, - заступник керівника ОП

Україна потребує більше допомоги від Заходу, аби здійснити контрнаступ. Водночас на Мюнхенській конференції з безпеки незабаром підіймуть не тільки питання передання зброї для України. Це є також важливим майданчиком для обговорення гарантій безпеки.

Про це повідомив заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква в ефірі "Ми-Україна". Він відповів на заяву голови Пентагону про те, що США допоможуть Україні з контрнаступом.

"Безумовно, публічні заяви міністра оборони США дуже важливі, адже ми говоримо про те, що Україна не лише здатна оборонятися, а і звільняти свої території. І це дуже важливо для іноземних держав. Коли вони бачать, що їхня зброя використовується і для захисту, і для звільнення українських територій, то вони надають ще більшу підтримку, у тому числі фінансову. ... А коштів ще знадобиться багато, адже те, про що говорив пан Остін, ще попереду", - наголосив Жовква.

За його словами, питання зброї для України будуть підніматися на Мюнхенській конференції. Але це не основний майданчик для обговорення таких питань.

"Будуть обговорюватись питання гарантії безпеки для України, а також і загальна ситуація щодо України - воєнний стан, перспективи гарантії безпеки, перспективи подальшого шляху України до НАТО. Важливе - це гарантії безпеки, які вже на сьогодні убезпечать Україну від можливої агресії росії після нашої перемоги. Або щоб весь світ був більш підготовлений, якщо така агресія повториться", - додав заступник керівника ОП.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,  голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що на Мюнхенській конференції з безпеки, яка триватиме з 17 до 19 лютого, вирішуватимуться питання безпеки України, Європи і світу загалом.

Головне