Україна не зможе перемогти без ударів по росії, - Мусієнко

Україна не зможе перемогти без ударів по росії, - Мусієнко

Україна не зможе перемогти у війні, якщо не буде завдавати удари по території росії. Таку думку в ефірі "Ми-Україна" висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

На його переконання, Україні потрібно працювати з партнерами і отримати дозвіл на удари по території росії зі зброї, яку вони нам надають.

"Ну як ми хочемо перемогти, розбити це все без ударів по території росії. Нам потрібна зброя на це. Чому ми соромимося говорити про це і говоримо, що "От, ви знаєте, ми там думаємо, а можливо не варто". В принципі ми ж прекрасно це розуміємо і ці питання треба ставити", - зазначив Мусієнко.

При цьому він наголосив, що росія має великі дірки у протиповітряній обороні.

"В них дірки у протиповітряній обороні на території росії. На сьогоднішній день росія гірше захищена засобами ППО, ніж захищена окупована територія на півдні", - зазначив експерт.

Разом з тим він додав, що в такому випадку Україні дуже б допомогли винищувачі F-16, які Київ активно просить у міжнародних партнерів. Однак поки нам їх відмовляються надавати.

Нагадаємо, у четвер, 20 квітня, біля російської Тули у кювет злетів зенітно-ракетний комплекс С-400. ЗРК рухався у колоні з восьми машин, однак в якийсь момент він відстав та згодом потрапив у ДТП.

Як повідомляли "Ми-Україна", в окупованому Мелітополі перевернулася російська ППО, яку загарбники перевозили містом.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.