Україна націоналізувала літак російського авіавиробника вартістю 150 млн гривень

Україна націоналізувала літак російського авіавиробника вартістю 150 млн гривень

В Україні націоналізовано літак одного з найбільших виробників військової авіатехніки рф вартістю 150 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба СБУ в Telegram-каналі. Як зазначається, за матеріалами Служби безпеки Вищий антикорупційний суд задовольнив ще один позов Міністерства юстиції про передачу в дохід України майна підсанкційної російської корпорації "Ростех".

Мова йде про вантажно-пасажирський літак АН-140-100 вартістю майже 150 млн гривень.

До повномасштабного вторгнення повітряне судно було передано українському держпідприємству "Антонов". Це потрібно було для здійснення технічних налаштувань, випробувань і подальшого повернення до росії.

Російський літак перебував на балансі "Авіаційного комплексу ім. С.В. Іллюшина" у Москві. Він входить до структури "Ростеха" і є провідним виробником військової авіатехніки росії. Саме ця компанія постачає бойові літаки для армії країни-агресорки, які воюють проти України.

"Наразі слідчі СБУ розслідують дії керівництва цієї російської компанії за ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України). Слідство триває", - йдеться в повідомленні СБУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, за матеріалами Служби безпеки України Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо передання в державну власність України підприємств, які належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Шелкову та Сергію Чемезову. При цьому після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Михайло Шелков і Сергій Чемезов хотіли приховати своє відношення до українських активів. 

Головне