Україна може пишатися морськими дронами, які завдають втрат росіянам, - Данілов

Україна може пишатися морськими дронами, які завдають втрат росіянам, - Данілов

Україна може пишатися морськими дронами власного виробництва, які завдають серйозних втрат росіянам.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За словами секретаря РНБО, в країні активно діє програма з виробництва дронів. При цьому особливу повагу викликають ті люди, які до повномасштабного вторгнення не мали справ з ВПК, але зараз створюють надзвичайні зразки озброєння.

Нагадаємо, у Керченській протоці російський танкер-хімовоз SIG нібито отримав пошкодження внаслідок атаки надводних безпілотників. Торгове судно нещодавно прийшло з Туреччини і було пришвартоване неподалік Кримського мосту. За попередніми даними, внаслідок вибуху у танкера пошкоджено машинне відділення та суднову надбудову. Наразі вода не надходить до танкера, екіпаж планує найближчим часом самостійно вивчити пошкодження.

Також у ніч проти 4 серпня у порту Новоросійська під час атаки дронами було пошкоджено один з російських кораблів. У той же час речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук заявив, під час атаки було пошкоджено десантний корабель “Оленегорський гірник”. Це корабель північного флоту, який рф завела у Чорне море, щоб підсилити штурмове угруповання та десантування росіян біля Одеси.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на міжнародній оборонній виставці International Defence Industry Fair (IDEF 2023) представили український морський дрон MAGURA V5. Морський автономний охоронний безпілотний роботизований апарат розроблений  українською держкомпанією “СпецТехноЕкспорт”.

Головне