Україна може повністю звільнити свої території до кінця року, але гарантії може дати лише Бог, – Буданов

Україна може повністю звільнити свої території до кінця року, але гарантії може дати лише Бог, – Буданов

Голова української військової розвідки Кирило Буданов допускає, що повна деокупація України може відбутися вже до завершення поточного року. Свої прогнози він озвучив в інтерв’ю War Zone.

Голова ГУР МО наголосив, що його позиція щодо неминучого визволення всієї української території, включно з Кримом, Донеччиною та Луганщиною, залишається непохитною.

"Наша позиція незмінна в тому, що ми все одно вийдемо на адміністративні кордони України станом на 1991 рік... Отже, ми зробимо все можливе, щоб це сталося цього року", — заявив він.

Буданов додав, що гарантій цього дати не може, це може зробити лише Бог.

Нагадаємо, днями під час виступу у Верховній Раді Президент Володимир Зеленський заявив, що від перемоги України у війні з росією, виграє ціла низка країн світу - Грузія, Молдова, країни Кавказу та Балтії.

"Українська перемога - це гарантії безпеки та відновлення територіальної цілісності для Молдови. Це історичний шанс для цілісності Грузії. Українська перемога - це нова сила для усього нового Кавказу", — повідомив глава держави.

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що стурбований недостатнім рівнем води в ставку-охолоджувачу ЗАЕС, принаймні для довгострокової перспективи. Він не озвучив план дій, як зупинити агресора на захопленій ним атомній станції, однак заявив, що фізичний захист ЗАЕС та ситуація на об'єкті залишаються складними.

Гроссі додав, що не побачив ознак того, що росіяни планують підрив ЗАЕС, проте додав, що “все може статися”. У ГУР МО наголосили, що російська армія вже має детальний та погоджений план теракту на ЗАЕС. За даними відомства, найбільш ймовірно, вони підірвуть саме “штучний ставок на території станції, що забезпечує охолодження”.

Головне