Україна має повне право на те, щоб використовувати касетні боєприпаси, - Братчук

Україна має повне право на те, щоб використовувати касетні боєприпаси, - Братчук

Речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук заявив, що Україна має право застосовувати касетні боєприпаси і більш того, мала б це почати від самого початку повномасштабної війни. Таку думку він висловив у стрімі "Ми-Україна".

"Їх треба було починати використовувати вже давно, адже знищений росіянин - це життя українського бійця. Чи кардинально це змінить ситуацію на фронті? Будь-який чинник здатен повпливати... але сьогодні ми не можемо оцінити, який бій змінив ситуацію на фронті. Можливо, цей бій вже відбувся. Тому без сумнівів надання таких боєприпасів йде нам на користь", - розповів він.

Як відомо, конвенція, яка заборонила використання касетних боєприпасів була прийнята у 2008 році в Дубліні (Ірландія) і набула чинності 2010 року. Її підписали понад 100 країн. Однак ні Україна, ні США не входять до числа  підписантів договору про заборону цього виду зброї.

Нагадаємо, США схиляються до надання Україні касетних боєприпасів, і оголосити про це можуть вже цього місяця. Йдеться про вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (DPICM). Україна ще минулого року просила Вашингтон про надання цих снарядів. У чому особливість і руйнівна сила касетних бомб і як вони допоможуть українській армії подолати російських окупантів можна дізнатись у матеріалі “Ми-Україна” за цим посиланням.

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики ISW дійшли висновку, що ватажок приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин не дотримується угоди укладеної з Кремлем

Головне