Україна хоче приєднатися до Всеосяжної угоди про Транстихоокеанське партнерство

Україна хоче приєднатися до Всеосяжної угоди про Транстихоокеанське партнерство

Україна хоче вступити до Транстихоокеанського партнерства (CPTPP). Відповідний запит Київ подав до Нової Зеландії. Про це японська та новозеландська влада повідомили у п'ятницю, 7 липня, передає Reuters.

Нова Зеландія, яка виконує функції юридичного депозитарію партнерства, отримала офіційний запит на приєднання від України 5 травня. Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ країни.

Главою делегації призначено першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлію Свириденко. До складу делегації увійшли також шість посадовців - представники Мінекономіки, Мін’юсту, Мінагрополітики, Державної митної служби та Офісу Президента.

Наступні кроки в процесі розгляду заявки будуть визначені всіма членами CPTPP. Вони мають зустрітися в новозеландському місті Окленд 16 липня, сказав речник МЗС.

Міністр економіки Японії Шігеюкі Гото заявив на прес-конференції, що Японія, як член CPTPP, "повинна ретельно оцінити, чи повністю Україна відповідає високому рівню угоди" з точки зору доступу до ринку і правил.

До складу CPTPP входять Австралія, Бруней, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, В'єтнам, Чилі, Японія, а також Велика Британія, яка нещодавно стала 12-ю країною-членом. 

Нагадаємо, широкомасштабна агресія росіі проти України вкотре нагадала про неспроможність існуючої системи колективної міжнародної безпеки, побудованої на Статуті ООН, протистояти сучасним викликам, а відтак- необхідність її докорінної перебудови. Говорячи про це, міжнародні політики та експерти в першу чергу мають на увазі реформування Ради Безпеки ООН.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Німеччина передала Україні у п’ятницю, 7 липня, новий пакет військової допомоги. Йдеться, зокрема, про інженерну техніку та антидронні засоби.

Головне