Україна хоче отримати від США нові ракети для F-16, щоб пришвидшити звільнення Криму

Україна хоче отримати від США нові ракети для F-16, щоб пришвидшити звільнення Криму

Україна хоче отримати від США нові ракети для F-16, щоб пришвидшити звільнення Криму. Про це розповіли експерти в матеріалі Forbes.

Йдеться про крилаті ракети JASSM, які вже сумісні з винищувачами F-16. Цей комплекс дозволить українським пілотам "подвоїти свої можливості для глибоких ударів".

Оглядач видання Девід Екс вважає, що в арсеналі F-16 є сучасні ракети класу "повітря-повітря" та "повітря-поверхня", а також бомби з точним наведенням, що дасть змогу українським силам завдавати ударів по російських позиціях у глибині окупованої території.

"Винищувачі F-16, оснащені JASSM, можуть мати вирішальне значення для довгострокового плану міністра оборони України Олексія Резнікова щодо повернення Криму "без бою", - заявила аналітик каліфорнійської корпорації RAND Corporation Брінн Таннехілл.

Нагадаємо, в Ірпені на центральній площі підняли кримськотатарський прапор, який буде висіти поряд з державним українським прапором. Як відомо, кримськотатарський прапор майорітиме на площі Ірпеня до повної деокупації півострова.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Збройні сили України підняли український прапор на Курдюмівській дамбі. Таким чином Сили оборони відкинули ворога під Бахмутом на Донеччині.

Головне