Україна досягла "тактично значущого" прогресу у своєму контрнаступі, - NYT

Україна досягла

Українські війська просунулись на 10-12 миль (приблизно 16-19 км) на двох основних напрямках атаки.У цей час як важливий для російської військової логістики Керченський міст був пошкоджений вибухами. Про це пише The New York Times із посиланням на дані аналітиків, українських офіційних осіб і російських військових блогерів.

За словами аналітиків, українських офіційних осіб і навіть російських військових блогерів, після кількох місяців просування українські війська досягають немалих  успіхів уздовж двох основних напрямків атаки.

За словами військових аналітиків, обсяг захопленої території, від 10 до 12 миль (16-19 км) на обох напрямках атаки, хоча й відносно невеликий, – важливий, оскільки він змушує Москву відволікати сили від інших частин лінії фронту. Інститут вивчення війни, вашингтонський аналітичний центр, назвав досягнення "тактично значущими", заявивши, що передислокація Москви, швидше за все, "ще більше послабить російські оборонні лінії в сукупності", створивши "можливості для того, щоб будь-який український прорив був потенційно вирішальним".

Нагадаємо, просування українського війська на півдні невпинно продовжується.  Цей рух вперед відбувається з важкими боями. Саме тому наші військові повідомляють про успіхи дуже обережно.

Як писали “Ми-Україна” раніше, в Олешках 13 серпня 2023 року стався потужний прильот по базуванню окупантів, де знаходилась техніка та велика кількість боєкомплекту.

Головне