Украні вдалося повернути ще шістьох викрадених дітей

Украні вдалося повернути ще шістьох викрадених дітей

Благодійному фонду Save Ukraine довелося повернути з тимчасово окупованої території ще шістьох викрадених росією дітей, троє з них - напівсироти. Про це повідомив засновник фонду Микола Кулеба.

"Батько багатодітної родини на очах у своїх 3 дітей загинув від російського снаряда, який влучив у подвірʼя родини. Діти й досі не вірять, що тата вже немає", - зазначив він.

Кулеба розповів, що діти іншої родити неодноразово ставали свідками, як військовослужбовці країни-агресорки били й катували їхнього батька. Молодший син навіть перестав розмовляти.

Крім того, російські війська погрожували дітям вбити тата і розповідали, що змусять маму обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат.

"На щастя, ці родини знайшли наші контакти й звернулися за допомогою. Зараз вони вже у безпеці. І дорослі, й діти неймовірно радіють, що нарешті вони під українським прапором", - додав засновник. 

Кулеба подякував благодійному фонду “Хуманіті” та іншим партнерам Save Ukraine, які працюють над порятунком українських родин.

Нагадаємо, що жителі Красногорівки, рятуючись від ворожих обстрілів, здолали чотири кілометри, аби дістатися до безпечного місця. Поліцейські групи “Білий Янгол” допомогли їм спланувати маршрут, зустріли у найближчій доступній точці та евакуювали.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україні вдалося повернути п'ятьох дітей із Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких російські війська депортували до росії.

Головне