Україну запросять до НАТО в межах кордонів 1991 року, - Стефанішина

Україну запросять до НАТО в межах кордонів 1991 року, - Стефанішина

Вступ України до НАТО без урахування тимчасово окупованих територій не є предметом для обговорення - запрошення до Альянсу можливе тільки в межах кордонів 1991 року.

Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та міністерки юстиції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

За її словами, питання вступу України до НАТО не розглядається без врахування тимчасово окупованих територій. Вона також додала, що членство в Альянсі можливе лише після завершення російсько-української війни, але умови можуть змінюватися на етапі запрошення до блоку.

"Після запрошення складається протокол про приєднання, в якому зазначають і терміни, і реформи, які потрібно зробити. Це не страшні реформи. Але це пізніше. Зараз запрошення. І воно взагалі не обговорюється ні просуванням на фронті, ні територіями", - сказала Стефанішина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзивне інтерв’ю з Володимиром Зеленським – Про План перемоги, вступ до НАТО та ядерну зброю

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна набагато ближча до членства у НАТО, ніж була колись. Скепсис щодо вступу до Альянсу залишився тільки в Німеччині.

Того ж дня радник з національної безпеки США Джейк Салліван заявив, що для вступу України в НАТО необхідно провести реформи та виконати умови безпеки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, перші літаки Mirage 2000-5 прибудуть до України на початку 2025 року.

Головне