Українців попередили про шахраїв: пропонують за гроші "включити" полонених у списки на обмін

Українців попередили про шахраїв: пропонують за гроші

Українців попередили про шахраїв, які звертаюсь до близьких військовополонених і пропонують їм за гроші "включити" у списки на обмін.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Telegram-каналі.

"Зловмисники звертаються до родин військовополонених, пропонуючи за грошову винагороду “включити” їхніх рідних до списків на обмін або “прискорити” процес обміну конкретного військовослужбовця", - йдеться в дописі.

Для цього шахраї навіть зламують сторінки посадових осіб державних органів у соціальних мережах. Зокрема, нещодавно вони зламали акаунти працівників Офісу Омбудсмана. Вони нібито від імені цих працівників надсилали свої “прохання” позичити суму грошей громадянам, з якими відбувалося спілкування щодо їхніх звернень до Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини.

Лубінець зазначив, що працівники інституції сумлінно виконують свої посадові обов’язки в умовах воєнного стану та ніколи не висловлювали до заявників будь-яких прохань, зокрема і тих, що стосуються грошей. Він також застеріг шахраїв від таких дій і нагадав, що за це передбачене покарання відповідно до законодавства України.

"Також звертаюся до рідних військовополонених: будьте обережними та пам’ятайте – зловмисники можуть вигадувати нові способи нажитися на людському горі", - додав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники Національної поліції України ліквідували злочинну організацію, яка видавала себе за благодійників та ошукувала громадян. За даними правоохоронців, злочинці прикривалися благодійною допомогою хворим дітям.

Головне