Українців попередили про фейк кібершахраїв у вигляді повідомлення ДСНС про евакуацію

Українців попередили про фейк кібершахраїв у вигляді повідомлення ДСНС про евакуацію

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила українців про фейкове повідомлення про евакуацію, яке надходить нібито від ДСНС.

Як зазначили у Держслужбі, 22 січня українцям на телефони почали надходити повідомлення щодо плану евакуації мешканців, які містять підозрілі посилання. У ДСНС наголосили - за цим стоять кібершахраї.

"Важливо. Сьогодні українці почали отримувати повідомлення нібито від ДСНС щодо плану евакуації мешканців з підозрілими посиланнями. Офіційно повідомляємо: це робота кібершахраїв! ДСНС не здійснювала розсилку цих повідомлень, а переходити за посиланнями вкрай небезпечно!" - йдеться у повідомленні.

Водночас у Держслужбі з надзвичайних ситуацій закликали українців довіряти виключно перевіреним джерелам.

"Пам’ятайте: вся актуальна інформація завжди розміщується на нашому офіційному сайті та сторінках ДСНС у соціальних мережах!" - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", українські кіберволонтери успішно атакували російське державне підприємство та здобули 1,2 терабайти цінних даних.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.