Українців попередили про черговий фейк рф про Олену Зеленську і ЗСУ

Українців попередили про черговий фейк рф про Олену Зеленську і ЗСУ

У Центрі протидії дезінформації попередили про поширення росією фейку про першу леді Олену Зеленську. Зокрема окупанти поширюють фейкову листівку, на якій Зеленська нібито закликає жінок "вступати до ЗСУ".

"Ворожі TG-канали поширюють зображення фейкової листівки, на якій Олена Зеленська буцімто закликає українських жінок вступати до лав ЗСУ. Пропагандисти намагаються створити враження, що до мобілізаційної кампанії залучили першу леді України.

Насправді ця листівка - черговий витвір кремлівських пропагандистів. На офіційних сайтах Міністерства оборони України та на сторінках відомства у соціальних мережах така "мотиваційна кампанія" відсутня. Цієї інформації немає і на офіційних сторінках Фундації Олени Зеленської", - зазначили у ЦПД.

Водночас у Центрі протидії дезінформації наголосили - даний фейк рф спрямований на дискредитацію мобілізаційної кампанії в Україні та першої леді. Зокрема росіяни намагаються підірвати довіру до української влади та викликати негативні настрої в суспільстві.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко заявив, що рф посилює зусилля щодо московської церкви на Заході і Глобальному Півдні.

Головне