Українці знають про лише 10% від всіх операцій ГУР, – представник відомства

Українці знають про лише 10% від всіх операцій ГУР, – представник відомства

Українська воєнна розвідка не чекала офіційного початку конфлікту, а почала готуватися до війни заздалегідь. Про це в ефірі "Ми-Україна" заявив представник ГУР МО Андрій Черняк.

"Ми чітко розуміли, що буде війна і активна фаза. Ми зробили все можливе, щоб підготувати країну. З цього моменту почалася наша активна робота", — зазначив він. 

За словами військового, громадськості інформацію щодо проведення операцій ГУР не розголошують задля вдалого їх виконання. Головна мета - зробити все, щоб Україна стала сильнішою, пояснив Черняк.

Представник ГУР розповів,що задля проведення багаторівневих,складних та масштабних операцій потрібно кілька місяців підготовки та стільки ж очікування. Серед важливих пунктів у досягненні мети розвідників: планування, кілька джерел отримання інформації та доповідь керівництву, яке приймає рішення про вогневе ураження.

Ми не лише на фронті. Наша операція проводиться всюди і всюди працюють наші люди,які кожного дня і в цю хвилину роблять все,щоб ворог був слабшим“,- сказав представник воєнної розвідки.

Нагадаємо, 29 вересня Сили оборони України уразили військовий арсенал “Котлубань”у Волгоградській області. 

Як писав Ми-Україна" раніше, українське підпілля у День захисників знищило авто з трьома окупантами у Мелітополі.

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.