Українці воюватимуть лопатами, якщо закінчиться зброя, - Дмитро Кулеба

Українці воюватимуть лопатами, якщо закінчиться зброя, - Дмитро Кулеба

Українці не припинять чинити опір навалі агресора навіть якщо у них закінчиться зброя. У такому разі "воюватимемо лопатами", наголосив в інтерв'ю ABC News очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

Міністр підкреслив, що "на кону для України стоїть існування цієї нації". 

Кулеба нагадав, що американський Конгрес так і не спромігся поки що ухвалити угоду щодо фінансування допомоги для України. Він пояснив, що ці гроші потенційно дозволять уникнути прямого конфлікту між Північноатлантичним альянсом та рф, в який Збройним силам США вже доведеться втрутитися.

"Якою б не була ціна підтримки України нині, ціна виправлення безладу у світі, якщо Україна програє, буде набагато, набагато вищою", - наголосив голова відомства зовнішньої політики України.

Окремо Кулеба закликав союзників та партнерів задуматись про те, який сигнал отримає решта світу, якщо рф отримає перемогу в Україні. 

"Якщо Захід не в змозі зупинити рф в Україні, то кого ще він може зупинити в інших частинах світу?", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом у Литві 10 січня, заявив, що якщо Україна програє у війні, то росія на цьому не зупиниться. Наступними жертвами російської агресії можуть стати країни Балтії, Молдова, Фінляндія, Узбекистан та інші. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, західні аналітики переконані, що Україна може отримати перемогу у війні проти агресора, а українці можуть повернути стратегію виснаження президента Володимира Путіна проти нього самого. На їхнє переконання, намагаючись просунутися вперед і внаслідок цього наражаючись на українську вогневу потужність, росіяни змарнували свою власну вогневу перевагу. 

Головне