Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні "Охматдит"

Українці та бізнес зібрали майже 300 млн гривень на відновлення лікарні

За рекордно короткий термін - всього 41 годину - українська спільнота та бізнес спромоглися зібрати колосальну суму в майже 302 мільйони гривень для столичної дитячої лікарні "Охматдит". Про це повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський.

Цей збір встановив новий рекорд швидкості залучення такого значного обсягу коштів, демонструючи неймовірну єдність та щедрість українців у підтримці важливої медичної установи.

IT-компанія Grammarly та "АТБ" перерахували по 20 мільйонів гривень, "АВТ Баварія" – 10 мільйонів гривень, мережа мультимаркетів "Аврора", monobank та група компаній "Автострада" – по 5 мільйонів гривень, Uber і група IT-компаній Netpeak Group задонатили по 2 мільйони гривень.

Десятки великих українських компаній зробили індивідуальні пожертви на користь "Охматдиту".

Найбільші донати на цей час надійшли від "Київстару", Favbet, Kernel та ОККО, які передали по 10 мільйонів гривень безпосередньо лікарні та афілійованим благодійним фондам.

Напередодні Кабмін виділив 100 мільйонів гривень для відновлення і пообіцяв постраждалим родинам допомогу у 10 800 гривень на кожного члена сімʼї. Уряд збільшуватиме фінансування у разі потреби.

Нагадаємо, київська міська військова адміністрація оновила дані про жертви російського ракетного удару по Києву – загинули 33 людини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Кіровоградщині правоохоронці викрили та затримали 28-річну жительку Олександрії, яка співпрацювала з російськими спецслужбами. Як інформує СБУ, за завданням ворога, зрадниця здійснила підпал автівки військовослужбовця Нацгвардії.

 

Головне