Українці можуть отримати лікарняний не виходячи з дому: як це зробити

Українці можуть отримати лікарняний не виходячи з дому: як це зробити

Україна спростила процедуру отримання лікарняних для пацієнтів з симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ. На період дії воєнного стану, українці можуть оформити тимчасову непрацездатність на термін до 5 календарних днів дистанційно. 

Оформити лікарняний дистанційно - інструкція від МОЗ

Процедура оформлення максимально спрощена: 

  • пацієнту достатньо звернутися до лікаря за допомогою телефону, інтернет-телефонії або інших засобів телемедичного зв'язку, 
  • на підставі віртуальної консультації та опитування лікар може відкрити медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

У МОЗ додають, що під час такої онлайн-консультації лікар також має право виписати електронний рецепт. Ця можливість доступна навіть для пацієнтів, які звертаються до лікаря дистанційно вперше. Єдиним винятком є пацієнти, які проходять замісну підтримувальну терапію.

Однак, якщо стан здоров'я пацієнта вимагає продовження лікарняного на термін понад 5 днів, необхідно особисто відвідати лікаря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незабаром запрацює електронна система регулювання обігу медичного канабісу в Україні, – МОЗ

Нагадаємо, від початку літа в Україні було зафіксовано зростання випадків COVID-19 майже в 13 разів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, цього літа Сполучені Штати зіткнулись із найсерйознішою сезонною хвилею COVID-19 щонайменше за останні два роки. Рівень вірусної активності в стічних водах досяг найвищого показника з липня 2022 року,

 

Головне