Українським захисникам вдалося стабілізувати ситуацію у Вовчанську

Українським захисникам вдалося стабілізувати ситуацію у Вовчанську

Силам оборони вдалося стабілізувати становище в місті Вовчанськ, що на Харківщині. Про це заявив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

За його словами, ситуація у Харківській області залишається складною.

"Наразі на Харківщині ситуація і оперативна обстановка залишається складною, вона динамічно змінюється. Однак нашим силам оборони та всім задіяним підрозділам вдалося стабілізувати ситуацію, зокрема в місті Вовчанськ", – зазначив Волошин.

Речник наголосив, що російські окупаційні війська не полишають спроб прорвати оборону українських бійців біля Липців, Вовчанська, Стариці. 

Варто зауважити, що протягом минулої доби росіяни здійснили 83 атаки на Харківському напрямку. Також станом на ранок 21 травня вже відбулося пʼять бойових зіткнень.

"Мушу зазначити, що кількість боєзіткнень з ворогом в порівнянні з минулою добою знизилась майже удвічі. Ворог не припиняє, звісно, спроби зосереджувати свої зусилля на напрямку Стрілеча, Липці та на захоплені саме міста Вовчанськ з подальшим виходом до Білого Колодязя і розгортанням наступу якраз в тили наших військ", - додав Волошин.

Крім того, поблизу кордону армія рф створила і значно посилила оперативно-тактичне угрупування військ.

"Однак наші Сили оборони тримаються, намагаються витіснити окупаційні війська в напрямку населеного пункту Глибоке та в районі Вовчанська, в якому ворог мав наміри закріпитися якраз в житловій забудові. Однак наші захисники роблять все можливе і не дають йому це зробити", - підсумував речник ОСУВ "Хортиця".

Нагадаємо, що на Харківщині Сили оборони змогли перекрити логістичні маршрути ворога. Росіяни намагаються проводити ротацію підрозділів, які несуть втрати в постійних штурмах.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Харкові було чути декілька вибухів, окупанти атакували громаду у Харківській області, унаслідок чого є постраждалі. 

Головне