Українських полонених на збитому під Бєлгородом Іл-76 не було, — Данілов

Українських полонених на збитому під Бєлгородом Іл-76 не було, — Данілов

Наразі неможливо підтвердити, що Україна збила російський літак. Однак точно відомо, що на борту літака не було українських полонених.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Бабелю.

Він пояснив, що на підставі попереднього досвіду, особливо після подій у Тегерані (коли в Ірані збили пасажирський літак з українцями), і враховуючи подальші обставини, якби це сталося, то це б непомічено не пройшло б.

Данілов вважає, що історія з полоненими була задумана росією, щоб навмисно навантажити обстановку і дискредитувати Україну на міжнародному рівні. Він також додав, що якщо б це трапилося, російська сторона б активно використовувала цю ситуацію для своєї користі, але такого не сталося.

Щодо питання про долю тих полонених, яких Україна мала обміняти у день збиття літака, Данілов зазначив, що це питання дуже складне і чутливе, і наразі неможливо дати однозначну відповідь, але він має високу впевненість у тому, що їх там не було.

"У них була заготовлена вся ця історія. Тому давайте дочекаємося, треба просто почекати. Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували. Їм немає чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка", – сказав Данілов.

Нагадаємо, на борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Також СБУ відкрила кримінальну справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, парламент Італії схвалив військову допомогу Україні у 2024 році.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.