Український легіон: у Польщі відкрили перший центр набору добровольців

Український легіон: у Польщі відкрили перший центр набору добровольців

Ініціатива ”Український легіон” оголосила про старт набору новобранців до Сил оборони України, відкривши перший рекрутинговий центр у польському Любліні на базі українського Консульства.

Про це повідомляє Міністерство оборони України. 

Центр буде працювати щоденно з 9:00 до 17:00 без обідньої перерви, де понад півтора десятка офіцерів ЗСУ, відряджених з України, надаватимуть консультації та супровід в оформленні. На базі центру функціонує військово-лікарська комісія (ВЛК) з лікарями та медичним персоналом для обстеження кандидатів на придатність до служби.

“Україна забезпечила форму та тилове забезпечення, а польські партнери – озброєння і техніку”, - зазначив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк. 

Процес рекрутингу можливий через офіційний сайт Українського легіону або консульства та посольства.

Вже за перші дні роботи центру в Любліні надійшло 138 заявок через сайт та 58 через консульства. Після обробки заявок кандидати запрошуються на співбесіду з командиром, де визначається посада та проходять перевірка документів.

Успішно пройшовши медкомісію, добровольці отримують дату підписання контракту, зазвичай через два тижні, а після цього вирушають на полігон для проходження 35-денного навчання. У подальшому військовослужбовці можуть направлятись на підвищення навичок на бази НАТО в Європі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Люксембург долучився до Коаліції дронів. Таким чином країна стала сімнадцятою, яка долучилася до латвійської ініціативи щодо нарощування безпілотників.

Головне