Український фільм "Конотопська відьма" за чотири дні прокату зібрав майже 12 мільйонів гривень

Український фільм

Український горор фільм "Конотопська відьма" за перші дні прокату зібрав близько 12 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба Film.UA. 

Таку суму зібрали лише за чотири дні після прем'єри 22 серпня.

Інтерес глядачів виявився високим - було продано понад 72 тисячі квитків. Особливо варто відзначити активність глядачів у Києві, Одесі, Харкові, Сумах, Дніпрі, Кривому Розі, Миколаєві та Запоріжжі.

Представники кінокомпанії висловили щиру подяку всім українцям, які підтримали вітчизняний кінематограф, відвідавши кінотеатри попри складні обставини. "Ми вдячні за вашу підтримку українського кіно, особливо в ці непрості часи", - зазначили вони.

"Вдячні усім глядачам з усієї України за заповнені зали, а особливо — незламним Києву, Одесі, Харкову, Сумам, Дніпру, Кривому Рогу, Миколаєву, Запоріжжю за те, що підтримуєте українське кіно навіть у найважчі часи", — написали в кінокомпанії.

Нагадаємо, на премії Septimius Awards у Нідерландах український фільм "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова отримав нагороду в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм", інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, не тільки серед українців, але й серед глядачів з інших країн нові українські фільми отримують все більше шанувальників. Вони знайомлять весь світ із нашою культурою, світосприйняттям, гумором, історією, мистецтвом. Пропонуємо добірку з 5 нових українських стрічок, які точно варті вашої уваги.

Головне