Український екіпаж покинув атаковане хуситами судно Verbena

Український екіпаж покинув атаковане хуситами судно Verbena

Екіпаж українського судна Verbena, яке експлуатується Польщею, був змушений покинути корабель після атаки єменських хуситів протикорабельними ракетами.

Про це повідомило Центральне командування США (CENTCOM).

15 червня екіпаж Verbena надіслав сигнал лиха, повідомивши, що залишає судно.

"Екіпаж покинув судно через пожежі, які не вдавалося контролювати", – зазначено у повідомленні.

За інформацією CENTCOM, на сигнал лиха відреагувало судно Anna Meta, яке знайшло моряків та транспортує їх у безпечне місце.

"Зловмисні та безрозсудні дії хуситів, підтримуваних Іраном, продовжують загрожувати регіональній стабільності та наражають на небезпеку життя моряків у Червоному морі та Аденській затоці. CENTCOM продовжуватиме співпрацювати з партнерами, щоб притягнути хуситів до відповідальності та зменшити їхній військовий потенціал", - заявили американські військові.

Нагадаємо, єменські хусити атакували українське судно "Вербена" в Аденській затоці, внаслідок чого поранено одного моряка. Судно "Вербена" нещодавно пришвартувалося в Малайзії і прямувало до Італії з вантажем дерев'яних будівельних матеріалів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, рф вивела в Чорне та Азовське моря носії "Калібрів". В Середземному морі перебувають три російські кораблі, два з яких мають на борту крилаті ракети "Калібр" із загальним залпом до 24 ракет.

Головне