Українські захисники знищили російську РЛС "Каста" у Запорізькій області

Українські захисники знищили російську РЛС

Військові контррозвідники Служби безпеки України спільно зі бійцями Збройних сил України знищили російську радіолокаційну станцію 39Н6 "Каста-2Е2" у Запорізькій області. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що вартість РЛС залежно від комплектації стартує від 60 млн доларів.

"Фактично ця радіолокаційна станція була «очима» російської ППО, яка контролювала наш повітряний простір. Ворог ховав її в тилу, ретельно маскував і часто передислоковував", - повідомила СБУ.

У спецслужбі розповіли, що уразили РЛС завдяки донатам українців, оскільки комплект техніки для розвідки та вистежування ворожих РЛС (це і наземна станція до БпЛА, і мікроавтобус, ноутбуки, живлення та звʼязок) придбав фондом Повернись живим коштом волонтерських внесків.

Зазначається, що з початку повномасштабної війни різні підрозділи Служби безпеки загалом уразили на лінії фронту вже 166 засобів російської ППО і 446 радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що Запорізька область зазнала масованих атак з боку російської армії - протягом минулої доби зафіксовано 510 ворожих обстрілів по восьми населених пунктах регіону. 

Як повідомляли "Ми-Україна", міністерство оборони України за час широкомасштабного вторгнення рф ввело в експлуатацію близько 20 зразків бойових броньованих машин класу MRAP.

Головне